top of page
Barberte ben

Skleroterapi

Skleroterapi er en av de kosmetiske prosedyrene for sprengte blodkar.

Vi tar kontakt!

Trenger du riktig behandling eller hjelp?
Legg igjen kontaktinformasjon så kontakter vi deg!

Velg din behandling

Skleroterapi

Behandling
Pris
Varighet
8 ml
3400,-
45 min
6 ml
2700,-
45 min
4 ml
1600,-
30 min

Årsak til sprengte blodkar

Det er flere grunner til at sprengte blodkar forekommer på kroppen. Den vanligste grunnen til sprengte blodkar er genetikk, og det er helt enkelt arven fra foreldrene som styrer om en person vil få sprengte blodkar eller ikke.

En annen vanlig grunn til at sprengte blodkar oppstår er solen. Det er allmenn viten at intens soling kan skade huden, og sprengte blodkar er en av skadene som kan oppstå som et resultat av intens soling.

Endringer i blodsirkulasjonen. Blodsirkulasjon er viktig for at blodet skal pumpes til hjertet for oksygenering på en stabil måte. Hvis blodsirkulasjonen er dårlig, kan trykket i blodkaren øke til den grad at de sprekker. Det finnes også tilfeller hvor intens nysing eller latter kan forårsake at sprengte blodkar oppstår.

 

Videre kan hormonforandringer under graviditet forårsake sprengte blodkar. Imidlertid forsvinner sprengte blodkar i relasjon med graviditeten ofte etter avsluttet svangerskap. Eksponering for kjemikalier eller miljøforurensninger kan være en annen grunn til at sprengte blodkar forekommer. Til slutt kan direkte skader, slag og så videre føre til at sprengte blodkar forekommer.

Hvordan fjerner man sprengte blodkar?

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er laserbehandling. Laserlysets energi vil tas opp av de røde blodcellene som fører til en varmeutvikling som fjerner sjenerende blodkar. Det fjerner de sprengte blodkarene permanent, og behandlingen er rask og skånsom. Tynne kar og spindelsvevsårer kan fjernes effektiv med laser, større kar på bein kan behandles med skleroterapi.

Sprengte blodkar er veldig vanlig, spesielt på områder i ansiktet som kinn og nese, samt på ben og armer. Når man fjerner sprengte blodkar med laserbehandling vil laserstrålen varmer opp hemoglobinet i blodet og ødelegge proteinet som sitter i veggene i blodkaret. Åren klapper sammen og vil gradvis skilles ut av kroppen.

Sprengte blodkar i ansikt anbefales å gjøre med laser, sprengte blodkar på lår/legger kan vurderes med skleroterapi.

På grunn av EU-reglement er det ikke lov for oss å nevne reseptbelagte legemidler noen steder, heller ikke for å informere. All informasjon vil bli gitt på konsultasjon. – Men du kan også ringe/sende oss en sms eller epost så kan vi svare på det du måtte lure på. 

bottom of page